PROJEKAT - „I ja imam pravo na zaposlenje-podrži me.“


Projekat

NVU roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Zračak Nade“ je od 16.05.2011 počeo sa realizacijom projekta „I ja imam pravo na zaposlenje-podrži me.“ Ovaj projekat je odobren od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u okviru IPA-e 2008. Partner u ovom projektu je Centar za socijalni rad Pljevlja i Žabljak. Projekat će trajati 7 mjeseci.

 

O PROJEKTU

 

NOVOSTI:

 

27.07.2011.

 

U okviru projekta “I ja imam pravo na zaposlenje- podrži me“, u prostorijama NVU „Zračak nade“, održan je okrugli sto na temu „Prava i mogućnosti osoba sa invaliditetom- Zapošljavanje na slobodnom tržištu rada i u Kreativnim radionicama. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici značajnih institucija našeg grada, predstavnici firmi i privatni preduzetnici. Osim predsjednice NVU „Zračak nade“ Svetlane Dujović prisutnima su se obratili predstavnici Zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalni rad Pljevlja i Žabljak. Oni su prisutne upoznali sa značajnošću ovog projekta kao i sa izmjenama i dopunama zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom koje su u skupštinskoj proceduri.

 

10.06.2011.

 

Održan jednodnevni seminar za osnovnu obuku lica sa invaliditetom. Na obuci su prisutni stekli osnovna znanja o novom zanimanju- Izrađivač jednostavnih ukrasnih predmete i nakita. Osnovnu obuku izvodio je licencirani izvođač obuke za ovo zanimanje iz ZOPT-a- Centra za obrazovanje i trening iz Podgorice, Vukica Peković.

 

09.06.2011.

 

U okviru projekta „I ja imam pravo na zaposlenje-podrži me“ održana je Informativno- motivaciona radionica. Radionica je za cilj imala ohrabrivanje, podršku i dodatne orjentacije OSI. Prisutne učesnike su savjetodavci i projektni tim upoznali sa svim detaljima projekta, načinom obuke, obavezama onih koji učestvuju u realizaciji obuke i mogućnosti za zapošljavanje u budućnosti.