PROJEKAT - „POLUDNEVNI BORAVAK I DRUGI SOCIJALNI SERVISI PODRŠKE ZA DJECU I MLADE SA SMETNJAMA U RAZVOJU U PLJEVLJIMA - NASTAVAK PROJEKTNIH AKTIVNOSTI“Projekat "Poludnevni boravak za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju u Pljevljima – nastavak projektnih aktivnosti", finansiran od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu, počeo je sa realizacijom 1. septembra i trajaće 9 mjeseci.


Vrijednost projekta: 23 932,10 €


O PROJEKTU (kliknuti)NOVOSTI


RTCG, NVO sektor, 19.06.2017. godine [izvor www.rtcg.me]


RTPV, Pljevaljska hronika, 19.02.2017. godine


PROCJENA SPOSOBNOSTI DJECE I MLADIH SA SMETNJAMA U RAZVOJU
U okviru projekta "Poludnevni boravak za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju u Pljevljima - nastavak projektnih aktivnosti", koji je podržala Vlada Crne Gore - Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu, realizovana je aktivnost Procjena sposobnosti djece i mladih sa smetnjama u razvoju.
Angažovani su bili eksperti iz okruženja koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa djecom sa smetnjama u razvoju: psiholog mr Jadranka Novak Šujak, defektolog dr Dragomir Lukić i fizijatar dr Sonja Vasić. Pored procjene sposobnosti djece, angažovani stručnjaci su razgovarali sa roditeljima, a davanjem određenih smjernica za budući rad pružili su i podršku stručnjacima angažovanim u ovom projektu koji rade sa djecom sa smetnjama u razvoju.